Купете е-винетка: bgtoll.bg

Проверка на хода на строителството на ЛОТ 4 на АМ „Тракия” /Ямбол – Карнобат/

11.03.2011 17:25
Проверка на хода на строителството на ЛОТ 4 на АМ „Тракия” /Ямбол – Карнобат/

Проверка на хода на строителството на ЛОТ 4 на АМ „Тракия” /Ямбол – Карнобат/ направи председателят на УС на АПИ инж.Сергей Михалев. Извършен бе обход на първия участък на трасето, чието строителство изпълнява „АБ”АД Хасково – една от фирмите, включена в Сдружение „ Тракия ІV” ДЗЗД – изпълнител на цялостното изграждане на обекта.

Участие в извършената проверка взеха представители на Сдружението, директорът на ОПУ-Ямбол инж. Галин Костов, директорът на ОПУ – Бургас инж. Митко Порязов, членове на утвърдения от АПИ Екип за подготовка и управление на проект „Допълнително проектиране и строителство на АМ „Тракия „Оризово – Бургас”.

 

Коментирани бяха констатираните в хода на строителството проблеми като високи подпочвени води, което води до преовлажняване на терените в отделните участъци и наличните непочистени отводнителни канали.

Председателят на УС на АПИ Сергей Михалев заяви, че ще се търсят варианти за навременно решаване на проблемите с цел недопускане на некачествено строителство и неспазване на сроковете.

Той бе запознат с линейния график на изпълнението на отделните етапи на строителството.

Сергей Михалев се ангажира да проведе до края на идната седмица работна среща с участието на всички страни в процеса – проектант, строителен надзор, изпълнител, възложител и Екип за управление на проекта.

Проектът „Доизграждане на АМ "Тракия", лотове 2, 3 и 4“ се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg