Купете е-винетка: bgtoll.bg

Спазват се сроковете за строителството на ЛОТ 4 на АМ „Тракия”

06.12.2010 16:07
Спазват се сроковете за строителството на ЛОТ 4 на АМ „Тракия”

Министър – председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев за пореден път инспектираха участъка на ЛОТ 4 на АМ „Тракия”/Ямбол- Карнобат/.

 

Преди срещата с журналисти, състояла се на Пътен възел на км 276+487 от АМ „Тракия” с Път ІІ-53 „Ямбол- Сливен” , премиерът и министър Плевнелиев направиха обход на трасето. В инспекцията, имаща за цел да провери спазването на графиците и качеството на изпълнение на строително-монтажните дейности, се включиха представители на Сдружение „Тракия ІV”ДЗЗД, гр.София – изпълнител на строителството на обекта, инж.Клаус-Дитер Щоле – член на УС на Агенция „Пътна инфраструктура”, инж.Василка Костадинова – директор на дирекция „Изпълнение на проекти по ОП”Транспорт” и Кохезионен фонд” към АПИ, инж.Галин Костов – директор на Областно пътно управление-Ямбол, областният управител на област Ямбол Таня Димитрова, кметът на Ямбол инж.Георги Славов, кметът на община Тунджа Георги Георгиев и др.

„Ще бъде спазен поетият ангажимент за качествено изпълнение на строително-монтажните работи, съгласно утвърдените графици”, заяви представителят на Сдружение „Тракия ІV”ДЗЗД Иван Иванов. Той уточни, че за два месеца строителство е свършена работа за близо четири.

Министър-председателят Бойко Борисов изрази благодарността си за това, че фирмата – изпълнител е „защитила честта на българския бизнес”.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев каза, че ще продължи осъществяването на строг контрол върху сроковете и качеството на строителните работи на АМ „Тракия”.

Премиерът още веднъж подчерта, че предвидените срокове са през 2012 година да бъдат пуснати първите два лота на най-важната магистрала за България - „Тракия”. Борисов заяви още, че Европейската комисия е потвърдила за включване на четирите лота на АМ „Струма”. „Предстоят разговори с Европейската инвестиционна банка за финансиране, като очакванията са през пролетта на идната година да бъде направена копка на първите два лота на АМ „Струма”, допълни Бойко Борисов. Той припомни и активната работа по отношение на останалите аутобани – „Хемус”, „Черно море”, както и проектирането на пътя „Бургас – Слънчев бряг”. Министър-председателят бе категоричен, че правителството ще продължи със същите темпове да работи за подобряване на инфраструктурата на страната.

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg