Купете е-винетка: bgtoll.bg

Работна среща във връзка с изграждането на ЛОТ 4 на АМ „Тракия”

15.02.2011 17:14
Работна среща във връзка с изграждането на ЛОТ 4 на АМ „Тракия”

С месец предсрочно е приключен петият етап от строителството на Лот 4 на АМ „Тракия”, стана ясно на днешната работна среща в Областно пътно управление – Ямбол. Следващият, шести етап от изграждането на обекта, ще бъде приключен по график до 5 юли т.г.

 Повод за срещата с екипа е обсъждане напредъка по изпълнението на проекта и текущите проблеми при изпълнението. Божидар Йотов, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” заяви, че ще бъде безкомпромисен по отношение оказването на контрол по спазването на календарния график и качественото изпълнение на проекта.

 

Инж. Лазар Лазаров – член на УС на АПИ, коментира въпроси по техническото изпълнение на проекта с представителите на сдруженията, изпълняващи строителството, строителския и авторския надзор. В хода на дискусията бе докладвано изпълнението на строителството на участъка от автомагистралата. Дадена бе добра оценка за работата на Екипа за регионален мониторинг за ЛОТ 4 на АМ „Тракия” – участък Ямбол – Карнобат.

В срещата участваха представители на Сдружение „Тракия ІV” ДЗЗД – изпълнител на строителството на обекта, представители на „План инвест – Пловдивинвест – ЛОТ 4” ДЗЗД – изпълнител на строителния надзор, представители на „Виа план” ЕООД и „Илия Бурда” ЕООД – изпълнители на авторски надзор на обекта, членовете на утвърдения от АПИ Екип за подготовка и управление на проект „Допълнително проектиране и строителство на АМ „Тракия „Оризово – Бургас”.

Проектът „Доизграждане на АМ "Тракия", лотове 2, 3 и 4“ се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg