Купете е-винетка: bgtoll.bg

В АПИ беше подписан договорът за строителство на Лот 3 от АМ „Тракия”

14.07.2010 15:22
В АПИ беше подписан договорът за строителство на Лот 3 от АМ „Тракия”

Днес в Агенция „Пътна инфраструктура” беше подписан договорът с фирмата „Актор”, избрана за изпълнител на строителството на обект: Автомагистрала “Тракия” /А-4/ “Оризово – Бургас”, участък: ЛОТ 3 “Нова Загора – Ямбол”, от км 241+900 до км 277+597.

Договорът за строителството на Лот 3 беше подписан от Божидар Йотов – Председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура” и Димитриос Кутрас –Председател на управителния съвет и Генерален директор на фирма „Актор”.

 

Господин Йотов отбеляза, че екипът на Агенция „Пътна инфраструктура”, не просто строи една магистрала, а е поел ангажимента „да отговори на една потребност на обществото, на гражданите на България, на бизнеса. Работата по изграждането на магистралата се е превърнала в залог за зрелостта на нацията, за работоспособността на институциите, за просперитета на България”.

В отговор, господин Кутрас подчерта: „Впечатлени сме от прозрачността на търга и добрата организация на Агенцията. Машините са гръцки, но работата ще се извършва предимно от български работници. Автомагистралата ще е българска”. 

На церемонията по подписването присъстваха народните представители Иван Вълков – председател на Транспортната комисия и  Любомир Татарски – Председател на комисията за регионално развитие в Народното събрание.

Проектът „Доизграждане на АМ "Тракия", лотове 2, 3 и 4“ се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз чрез Оперативна програма „Транспорт“ 2007-2013 г.

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg