Купете е-винетка: bgtoll.bg

АПИ ще представи проект за изграждане на Интелигентна информационна система за събиране на данни от републиканските пътища

16.09.2015 12:03
АПИ ще представи проект за изграждане на Интелигентна информационна система за събиране на данни от републиканските пътища

Утре - 17 септември 2015 г.,  Агенция „Пътна инфраструктура“ ще представи проект за изграждане на Интелигентна информационна система за събиране на данни от републиканските пътища. Общата му стойност е 5 837 134 лв.

Целта на проекта е да се изгради и въведе в експлоатация Интелигентна информационна система /ИИС/, включваща автоматизирано събиране на данни за трафика по републиканските пътища от I-ви и II-ри клас, предоставяне на данни за пътната обстановка в реално време към потребители на републиканската пътна мрежа, включително обратна връзка към АПИ и монтиране на пътни знаци с възможност за дистанционно изменение (Varible Message Signs).

Проектът  „Подготовка на Агенция „Пътна инфраструктура“ за изпълнение на пътни проекти през програмен период 2014-2020 г. чрез подобряване на ефективността при събирането и обработката на данни за трафика по РПМ“ е финансиран по Оперативна програма „Техническа помощ” чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Пресконференцията е от 11:00 часа в зала „Витоша“ на хотел „Маринела“, гр. София, бул. „Джеймс Баучер“ №100. В нея ще участват Николина Чапанова – директор на дирекция в АПИ, Мирослав Ценов, ръководител на Екипа за управление на проекта и инж. Доброслав Симеонов, началник на отдел в Института по пътища и мостове.

 

 
 

Актуална пътна обстановка
0700 13020

lima.api.bg