КУПИ Е-ВИНЕТКА - WWW.BGTOLL.BG - BUY E-VIGNETTE

Начало

Около 500 хил. лв. са предвидени за археологическо проучване на антично селище по трасето на АМ „Хемус“ в района на с. Градище, област Шумен

11.09.2019 15:36
arh_gradishte.jpgАгенция „Пътна инфраструктура“ стартира обществена поръчка за пълно археологическо проучване на открития обект в района на село Градище, по трасето на АМ „Хемус“, в участъка от п. в. Белокопитово до п. в. Буховци. При първоначалното обследване на трасето е разкрит многослоен археологически обект. По време на предварителното му проучване се откриват селища от бронзовата, римската епоха и Средновековието. Най-многобройни са материалите от втората половина на IV в. и началото на V в.

Министър Аврамова: Правителството даде „зелена светлина“ за реализацията на скоростния път Мездра – Ботевград

11.09.2019 14:28
Mezdra_Botevgrad.jpgПравителството даде „зелена светлина“ за реализацията на скоростния път между Мездра и Ботевград с прието днес постановление за извършване на промени на утвърдения със Закона за държавния бюджет на Република България за 2019 г. максимален размер на ангажиментите за разходи. Това съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова след редовното правителствено заседание. Тя обясни, че с постановлението се увеличава максималният размер на ангажиментите, които Министерството на регионалното развитие и благоустройството може да поеме за сключване на договори с изпълнителите с до 419 327 906 млн. лв., с които ще се финансира проектът.

Възстановено е движението по път I-1 Ботевград – София при км 210 в района на анкерната стена

11.09.2019 10:22
thumb_Hemus_oblast_Varna.jpgВъзстановено е движението по път I-1 Ботевград – София при км 210 в района на анкерната стена. Движението по АМ „Хемус“ на МПС над 12 от Ябланица и от път I-1 Видин – Монтана – Враца – София в посока София е възстановено, като тежкотоварните автомобили се пропускат поетапно.

Ограничава се движението на МПС над 12 т. по АМ "Хемус" в посока София

11.09.2019 07:33
kamion.jpgПо нареждане на МВР се ограничава движението на МПС над 12 т. по АМ "Хемус" в посока София поради ПТП на път I-1 София - Ботевград. Тежкотоварните автомобили движещи се по път I-4 В. Търново - София и по път I-3 Плевен - София се спират на територията на област Ловеч в района на Ябланица. Тежкотоварните автомобили, които се движат по път I-1 Видин - Монтана - Враца - София се отклоняват по път II-16 Ребърково - Нови Искър - София.

Утре от 10 ч. до 15 ч. движението в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“, в посока Бургас, ще е в една лента

10.09.2019 16:44
Traianovi_vrata.jpgУтре – 11 септември, от 10,00 ч. до 12,00 ч. ще бъде ограничено движението в изпреварващата лента в тунел „Траянови врата“ на АМ „Тракия“, в посока Бургас. Ще се извършва ремонт на противопожарната система. Трафикът ще се осъществява в активната лента. От 12,30 ч. до 15,00 ч. ремонтните дейности ще са в активната лента, а движението ще е в изпреварващата.

Проекти